Σκοπός: Εκτύπωση Αποδείξεων στα Ταμειακά της Technoran με Χρήση του e-Link
Εργαλεία: 1. Την εφαρμογή Pegasus ERP 2. To e-Link το οποίο θα το προμηθευτείτε από τον προμηθευτή του Ταμειακού. 3. Τις μεθόδους επικοινωνίας (posmet_for_e-link.zip)
Περιγραφή Λειτουργίας Για την εκτύπωση χρησιμοποιείται το πρόγραμμα e-link. To Pegasus ERP κατά την έκδοση των αποδείξεων δημιουργεί αρχεία με τις κατάλληλες εντολές, τα οποία τα διαβάζει το e-Link και εκτυπώνει στο Ταμειακό.
Εγκατάσταση
Βήμα 1 : Εγκαθιστάτε το Pegasus ERP (την έκδοση που ταιριάζει στις ανάγκες μας).
Βήμα 2 : Εγκαθιστάτε το e-Link. Μετά την εγκατάσταση ενεργοποιείτε την Παραμετροποίηση και ορίζετε: Κατάλογος Αρχείων : c:\pegpos\ ( ή όποιον επιθυμείτε) Aρχείo : pegpos.txt
Τον φάκελο (c:\pegpos) στον οποίο θα αποθηκεύονται τα αρχεία από το Pegasus ERP για την επικοινωνία με το e-link θα πρέπει να τον δημιουργήσετε. Αν για κάποιο λόγο θέλετε τα προσωρινά αρχεία να αποθηκεύονται σε άλλο φάκελο ή με άλλο όνομα αρχείου θα πρέπει να τροποποιήσετε ανάλογα το αρχείο posp01.peg στις μεθόδους του Pegasus (βλ. παρακάτω).
Βήμα 3. Ρυθμίσεις Pegasus
3.1. Μέσα στον Φάκελο basic της εφαρμογής δημιουργείτε τον φάκελο posmet. Μέσα σε αυτόν αντιγράφετε τα αρχεία που περιέχει το posmet_for_e-link.zip
Σημείωση: Το αρχείο posp01.peg θα πρέπει μετά την αντιγραφή να βρίσκεται στην διαδρομή basic\posmet\posp01.peg.
Στο αρχείο posp01.peg (ανοίγει με Notepad) είναι δυνατό να αλλάξει ο φάκελος στον οποίο αποθηκεύονται τα αρχεία των αποδείξεων όπως και το όνομα των αρχείων.
3.2. Από την επιλογή ([ToolBox-> Εργαλεία Παραμετροποίησης -> Παραμετροποίηση Εφαρμογής -> Κεντρικοί Πίνακες Παραμετροποίησης -> Συναλλαγών και Συναλλασσομένων -> Ορισμός Παραστατικών Πωλήσεων]) στον εκτυπωτή των παραστατικών που θα εκτυπώνουν στην ΑΔΗΜΕ δίνετε την έκφραση /FSC/:..\..\basic\posmet\posp01.peg
3.3. Στις κατηγορίες ΦΠΑ ([ToolBox-> Εργαλεία Παραμετροποίησης -> Παραμετροποίηση Εφαρμογής -> Κεντρικοί Πίνακες Παραμετροποίησης -> Αποθήκης-> Κατηγορίες ΦΠΑ] ) ορίζετε στο πεδίο "Κωδικός Σύνδεσης Λογιστικής [Φ]" στην 5η θέση, για κάθε κατηγορία ΦΠΑ τον αντίστοιχο κωδικό της στην Ταμειακή. Το παραπάνω δεν χρειάζεται αν οι κατηγορίες είναι οι standard (1=6.5, 2=13, 3=23) |