Σύνδεση με Google+

ή με

ΤΕΣΑΕ ΑΤΕ
  • H Επιχείρηση
    • Τεχνολογία
    • Pegasus Phaethon
    • Tα Νέα της ΤΕΣΑΕ
      • Τα νέα μας
      • Ηλεκτρονικά Βιβλία ΑΑΔΕ myDATA
      • Ισολογισμοί
  • Oι Συνεργάτες
  • Tοπικά Λογισμικά
    • Λογισμικά (Pegasus ERP)
      • Εμπορικές Επιχειρήσεις
      • Πρατήρια Υγρών Καυσίμων
      • Χώροι Εστίασης (Εστιατόρια Καφετέριες , Bar , Delivery)
      • Στεγνοκαθαριστήρια, Ταπητοκαθαριστήρια
      • Συνεργεία, Φανοποιεία, Ανταλλακτικά
      • Ελαιοτριβεία
      • Parking, Λιπαντήρια Αυτοκινήτων
      • Μεταφορικές Εταιρίες
      • Courier , Ταχυμεταφορες
      • Βιβλιοπωλεία - Χαρτικά
      • Γεωργικές επιχειρήσεις
      • Κρεοπωλεία
    • Pegasus ERP
    • Video Παρουσιάσεις
    • Πρότυπες Μελέτες ή Εφαρμογές
    • Ιστορικό Αλλαγών Pegasus ERP
    • Module PDA Client
    • Module Γέφυρες Λογιστικής
    • Module Phone
  • Διαδικτυακά Λογισμικά
    • Λογισμικά (Pegasus Web App)
      • Pegasus Web App ERP
      • Pegasus Web App Freelancer
      • Pegasus e-Hotel
      • Pegasus e-Courier
      • Pegasus e-Transport
      • Pegasus Gym
    • Pegasus Web app
    • Video Παρουσιάσεις
    • Πρότυπες Μελέτες ή Εφαρμογές
    • Ιστορικό αλλαγών Pegasus Web App
    • WEB App REST API
Δημιουργία π-Αναφοράς στο Pegasus Web App

Σε αυτόν τον οδηγό θα δείξουμε βήμα προς βήμα το πώς δημιουργούμε π – Αναφορές

Δημιουργία μιας π-Αναφοράς

Αρχικά πάμε στην επεξεργασία των π-αναφορών από [Toolbox -> Επεξεργασία π-Αναφορών]

Στην οθόνη που θα μας εμφανιστεί είτε επιλέγουμε κάποια που προϋπάρχει και κάνουμε αντιγραφή είτε δημιουργούμε μία νέα. Παρακάτω θα δούμε κάποια παραδείγματα απλών π-αναφορών ώστε να γίνουν κατανοητά τα βήματα δημιουργίας και παραμετροποίησής τους.

  1. Παράδειγμα για μαζική αποστολή e-mail
  2. Παράδειγμα για έλεγχο downloads χρηστών
  3. Παράδειγμα με πεδίο πολλαπλών επιλογών στα κριτήρια
  4. Παράδειγμα για εκτέλεση με συγκεκριμένο κριτήριο αναζήτησης μέσα από το σχετικό πίνακα
  5. Παράδειγμα με ομαδοποίηση αποτελεσμάτων
  6. Εμφάνιση γραφήματος σε μια π-αναφορά
  7. Εμφάνιση αποτελεσματος ή γραφήματος π-αναφοράς στο dashboard

1. Παράδειγμα π-αναφοράς για μαζική αποστολή e-mail

Θα χρησιμοποιήσουμε ως παράδειγμα μια π-Αναφορά ώστε να την περάσουμε στην συνέχεια στην μαζική αποστολή e-mail. Πρώτο βήμα είναι η εισαγωγή του πίνακα με τον οποίο θα εργαστούμε. Στο παράδειγμά μας είναι ο d65, πίνακας συσχετιζόμενος με τον d00 ο οποίος περιέχει τους συναλλασσόμενους. Πάμε στο tab [Γενικά στοιχεία] στo οποία θα εισάγουμε τον πίνακα στο αντίστοιχο πεδίο. Επιλέγουμε την υποκατηγορία, η οποία είναι συνήθως οι Γενικές Αναφορές.

Στην συνέχεια περνάμε στo tab [Πίνακες]. Εκεί θα δούμε ότι υπάρχει ήδη μία εγγραφή με διαδοχή -1 η οποία αναφέρεται στον πίνακα που έχουμε εισάγει ήδη από τo προηγούμενo tab, δηλαδή τον κύριο πίνακά μας. Αν θέλουμε να συσχετίσουμε πίνακες στην αναφορά μας, θα πρέπει να τους εισάγουμε εδώ. Στο παράδειγμά μας χρειαζόμαστε να εισάγουμε στοιχεία από τους συναλλασσόμενους (d00) για να τα εισάγουμε ως κριτήρια αναζήτησης.

Βρίσκουμε λοιπόν τον πίνακα d00 από την αριστερή λίστα και κάνουμε προσθήκη. Αυτομάτως θα δημιουργηθεί η συνθήκη με την οποία θα γίνει η ένωση των πινάκων. Σε περίπτωση που θέλουμε πιο σύνθετη συνθήκη στο join των πινάκων μπορούμε, με διπλό κλικ στη αντίστοιχη εγγραφή, να κάνουμε αλλαγές.

Στo tab [Πεδία] θα εισάγουμε όλα τα πεδία εκείνα τα όποια θέλουμε να μας δώσουν πληροφορίες. Είτε με την μέθοδο «drag and drop» είτε με το κουμπί [Προσθήκη Πεδίου] μπορούμε να φέρουμε από το δεξί μέρος της οθόνης στο αριστερό τα πεδία που μας ενδιαφέρουν. Θα δείτε ότι στο δεξί μέρος της οθόνης που ονομάζεται [Πεδία Πινάκων], έχουμε όλα τα πεδία, όλων των πινάκων που έχουμε εισάγει στα προηγούμενα βήματα. 

Σημείωση: Καλό θα είναι να διαλέγουμε έναν Μ.Κ. για να μπορούμε να ανοίγουμε την αντίστοιχη εγγραφή μέσα από την αναφορά. 

Παρακάτω ακολουθεί μια συνοπτική περιγραφή των tabs που συναντούμε στην επεξεργασία π-αναφορών:

  • Tab [Πεδία]: Εισάγουμε όλα τα πεδία που μας ενδιαφέρει να δούμε απ’ όλους τους πίνακες που έχουμε επιλέξει
  • Tab [Ταξινόμηση]: προσθέτουμε ποια πεδία θα είναι το κριτήριο για την ταξινόμηση (order by)
  • Tab [Ομαδοποίηση]: Προσθέτουμε τα πεδία που θα είναι το κριτήριο για να ομαδοποιηθούν τα αποτελέσματά μας. (group by)
  • Tab [Μεταβλητές]: Δημιουργούμε μεταβλητές με τις οποίες μπορούμε αργότερα να εισάγουμε κριτήρια αναζήτησης.
  • Tab [Συνθήκες]: Προσθέτουμε σταθερές ή μεταβλητές (συναρτήσει του προηγούμενου tab) ως κριτήριο για την αναζήτησή μας. Επιλέγουμε πεδίο από δεξιά και στήνουμε την συνθήκη.
  • Tab [SQL Εντολή]: Πατάμε Επανεύρεση SQL Εντολή π-Αναφοράς για να μας φτιάξει την SQL Εντολή και να την μεταφέρουμε για να την τροποποιήσουμε δεξιά ή να εισάγουμε μια νέα δεξιά. Το τελευταίο ακυρώνει την SQL Εντολή που δημιουργήσαμε βήμα βήμα και εκτελεί την νέα.

Για να δούμε την αναφορά που φτιάξαμε μπορούμε από [Toolbox->Επεξεργασία π-Αναφορών] να επιλέξουμε την π-Αναφορά μας και να κάνουμε κλικ στο button πάνω αριστερά [εκτέλεση π-αναφοράς], ή κατευθείαν από την κεντρική οθόνη του διαχειριστικού και το button [Λίστα Αναφορών].

Αν έχουμε ορίσει μεταβλητές και συνθήκες στην π-αναφορά, στην περιοχή [Κριτήρια Αναζήτησης π-Αναφοράς] μπορούμε να εισάγουμε τιμές και στη συνέχεια να πατήσουμε το κουμπί [Αναζήτηση] για να δούμε τα αποτελέσματα στην ακριβώς από κάτω περιοχή (στο συγκεκριμένο παράδειγμα, δεν έχουμε ορίσει κριτήρια αναζήτησης).

Τέλος μπορούμε αυτά τα αποτελέσματα να τα εξάγουμε σε αρχείο της μορφής pdf, xml ή csv με χρήση των σχετικών buttons.

Αν θέλουμε κατά την εξαγωγή των δεδομένων σε pdf να μην είναι μεγάλα τα πεδία σε κάθε σειρά, θα πρέπει να ανατρέξουμε στo tab [Πεδία]. Εκεί, αν κάνουμε δεξί scroll στην αριστερή περιοχή ώστε να εμφανιστούν τα δεδομένα τα οποία δεν βλέπουμε, θα δούμε την στήλη «Μέγεθος» η οποία μας ενημερώνει για το μέγεθος που έχει κάθε πεδίο καθώς και το σύνολο όλων των πεδίων που θα εμφανιστούν και εκτυπωθούν, στο κάτω μέρος της περιοχής. Αυτό το μέγεθος μπορούμε να το αλλάξουμε ώστε τα δεδομένα που θα έρχονται να «κόβονται» για να χωράνε όλοι οι χαρακτήρες στην ίδια γραμμή. Παρακάτω μπορείτε να δείτε πως εμφανίζεται σε ένα τυπικό παράδειγμα.

2. Παράδειγμα π-αναφοράς για έλεγχο των downloads χρηστών

Μια ακόμα ιδιαίτερα χρήσιμη λειτουργία των π-Αναφορών είναι η παραγωγή αθροισμάτων. Μπορούμε να δημιουργήσουμε διάφορα σύνολα τα οποία θα εμφανίζονται στις αντίστοιχες οθόνες, όπως πχ το διαθέσιμο υπόλοιπο προϊόντος ανά αποθηκευτικό χώρο, οι πόντοι ενός πελάτη ή οι συνολικές μεταφορτώσεις (downloads) ανά χρήστη, το οποίο θα είναι και το παράδειγμά μας.

Ξεκινάμε όπως και στο προηγούμενο παράδειγμα να φτιάξουμε μια νέα π-Αναφορά. 

Αρχικά θα βάλουμε κύριο πίνακα d00 και θα επιλέξουμε το «Συμμετέχει στις Δράσεις του Βασικού» ώστε να μπορούμε αμέσως να εμφανίσουμε την αναφορά στη λίστα των συναλλασσόμενων (παρόμοιο είναι και το παράδειγμα#4). Για τους σχετιζόμενους πίνακες μας ενδιαφέρουν: ο hdow04, ο οποίος περιέχει το ιστορικό των downloads αλλά και ο πίνακα hdow02 ο οποίος περιέχει τα αρχεία downloads. Έτσι στο δεύτερο βήμα θα προσθέσουμε τους εν λόγω πίνακες και στο τρίτο (tab [Πεδία]) τα πεδία που μας ενδιαφέρουν.

Για να βγάλουμε σωστά τα αθροίσματα ανά αρχείο, πέρα από τα Όνομα, Επώνυμο, όνομα αρχείου και ΜΚ Συναλλασσόμενου, θα πρέπει να ορίσουμε τον ΜΚ των αρχείων download (hdow02.nr01) το οποίο θα το μετρήσουμε για να δούμε πόσες φορές κατέβασε ο χρήστης το εκάστοτε αρχείο. Αυτό θα γίνει επιλέγοντας το εικονίδιο της επεξεργασίας, αφού πρώτα επιλέξουμε το πεδίο που μόλις βάλαμε από την δεξιά στην αριστερή στήλη. Στην οθόνη που θα μας εμφανιστεί εισάγουμε στο πεδίο «Πρότυπη έκφραση πεδίου»: COUNT και επιλέγουμε «Να εμφανίζει το άθροισμα» ώστε να μας εμφανίσει και τα συνολικά downloads που έχει κάνει. Στο παράδειγμά μας έχουμε ορίσει ο κωδικός του συναλλασσόμενου να είναι κρυφός.

Στην παραπάνω εικόνα έχουμε ορίσει νέο Τίτλο για το πεδίο μας ώστε να το ξεχωρίζουμε. Επίσης δεν ξεχνάμε να επιλέξουμε ότι το ΜΚ του συναλλασσόμενου είναι το ΜΚ του κύριου πίνακα ώστε όταν εκτελούμε την π-Αναφορα να μας εμφανίζει τον εν λόγω συναλλασσόμενο με διπλό κλικ πάνω στην εκάστοτε εγγραφή.

Στη συνέχεια θα ορίσουμε στα πεδία ομαδοποίησης το «group by» που θέλουμε να γίνεται. Στο παράδειγμα μας, θέλουμε να μας εμφανίζεται το κάθε αρχείο 1 φορά, ανεξάρτητα το πόσες φορές το έχει κατεβάζει ο κάθε χρήστης, γι’ αυτό θα κάνουμε μια ομαδοποίηση ανά αρχείο από τον πίνακα του ιστορικού (hdow04.hdow02) και ανά  συναλλασσόμενο το ιστορικού (hdow04.d00).

Στο πέμπτο βήμα και στο tab [Μεταβλητές], θα ορίσουμε μεταβλητή για να μπορούμε να εισάγουμε τον κωδικό κάθε συναλλασσόμενου. Κάνουμε προσθήκη νέας μεταβλητής της οποίας ο Τίτλος θα είναι Μ.Κ. CRM και o κωδικός της μεταβλητής θα είναι d00nr, θα είναι τύπου Αριθμός (Ν). Επιπλέον θα επιλέξετε από τον πίνακα (d00) στο [Επιλογή από πίνακα], το πεδίο (nr01) και ποιο πεδίο θέλετε να είναι ορατό (p19) στο [Εμφάνιση πεδίου].

Στη συνέχεια προσθέτουμε τις συνθήκες αναζήτησης στο tab [Συνθήκες]. Σε αυτές θα πρέπει να βάλουμε ότι ο μοναδικός κωδικός του συναλλασσόμενου θα δίνεται από την μεταβλητή που φτιάξαμε προηγουμένως. Μεταφέρουμε το πεδίο d00.nr01 από δεξιά στα αριστερά και αφού διπλοκλικάρουμε την εγγραφή, εμφανίζεται το παράθυρο στο οποίο θα βάλουμε τον τελεστή (=) και την τιμή την οποία θα την βρούμε με αναζήτηση μεταβλητής (αυτή που βρήκαμε πιο πάνω). Επιπλέον θα φέρουμε από τον πίνακα του ιστορικού (hdow04) το d00 στο οποίο θα βάλουμε τελεστή > και τιμή 0 ώστε να μην έρχονται αποτελέσματα τα οποία έχουν κάνει  download επισκέπτες του site.

Είμαστε έτοιμοι να αποθηκεύσουμε την π-Αναφορά. Στη συνέχεια μπορούμε να την ελέγξουμε πηγαίνοντας στη λίστα των συναλλασσόμενων και αφού έχουμε επιλέξει τον χρήστη που μας ενδιαφέρει μπορούμε να επιλέξουμε [Ενέργειες->π-Αναφορές] . Τότε θα μας εμφανιστεί το παράθυρο επιλογής της π-Αναφοράς που θέλουμε να εκτελέσουμε, θα επιλέξουμε αυτή που μόλις φτιάξαμε και θα μεταφερθούμε στην οθόνη της, η οποία θα μας έχει φέρει τα αποτελέσματα που θέλουμε.

3. Παράδειγμα π-αναφοράς με πεδίο πολλαπλών επιλογών στα κριτήρια

Σε αυτό το παράδειγμα, θα δούμε με ποιον τρόπο μπορούμε να ορίσουμε την καταχώρηση κριτηρίου αναζήτησης με δυνατότητα επιλογής πολλαπλών τιμών.

Θα ξεκινήσουμε την π-αναφορά από τον πίνακα [i00 - Αποθήκη] στο tab [Γενικά Στοιχεία] και στο πεδίο [Πίνακας]. Στο tab [Πίνακες] θα προσθέσουμε (με drag/drop από δεξιά) τους πίνακες [i21 - Ομάδες Ειδών] και [i10 - Τύποι Ειδών]. Θα χρησιμοποιήσουμε τον πίνακα των Τύπων Ειδών ως κριτήριο αναζήτησης.

Στο tab [Μεταβλητές], θα καταχωρήσουμε μια εγγραφή με τέτοιον τρόπο, ώστε να μας εμφανίζει τιμές από τους [Τύπους Ειδών]. Εκτός από τα υποχρεωτικά πεδία, θα ορίσουμε τις εξής τιμές:

  • Επιλογή από πίνακα: Τύποι ειδών αποθήκης
  • Επιλογή πεδίου: Κωδικός
  • Εμφάνιση πεδίου: p02 (το καταχωρούμε ώστε στα κριτήρια αναζήτησης της π-αναφοράς να εμφανίζει τις περιγραφές των τύπων ειδών)

Ένα επιπλέον βήμα που πρέπει να γίνει, είναι στον ορισμό συνθήκης στο ομώνυμο tab. Επιλέγουμε με drag/drop τον [Κωδικό] από τα πεδία δεξιά του πίνακα [Τύποι ειδών αποθήκης]. Στην επεξεργασία της παραπάνω εγγραφής, θα ορίσουμε στον τελεστή την επιλογή [ένα από], ώστε η εκτέλεση του SQL query που παράγει η π-αναφορά να γίνει με το σωστό τρόπο (δηλαδή να επιλέξει κάποια από τις τιμές που ο χρήστης θα ορίσει στα κριτήρια αναζήτησης). Τέλος, με κλικ στο [Αναζήτηση Μεταβλητής], επιλέγουμε τη μεταβλητή που δημιουργήσαμε προηγουμένως.

Ως αποτέλεσμα των παραπάνω, η μορφή της π-αναφοράς κατά την εκτέλεσή της θα είναι η εξής:

Κάνουμε κλικ στο πεδίο [Τύπος είδους] και εμφανίζονται όλες οι τιμές του σχετικού πίνακα. Επιλέγουμε αυτές που θέλουμε, εκτελούμε την [Αναζήτηση] και μας επιστρέφουν τα σχετικά αποτελέσματα (συγκεκριμένα, τα είδη αποθήκης με [τύπο ειδους] κάποιον από αυτούς που επιλέξαμε παραπάνω).

4. Παράδειγμα π-αναφοράς για εκτέλεση με συγκεκριμένο κριτήριο αναζήτησης μέσα από το σχετικό πίνακα

Μπορούμε να δημιουργήσουμε μια π-αναφορά, την οποία θα καλούμε απευθείας με συγκεκριμένο κριτήριο, επιλέγοντας να την εκτελέσουμε μέσα από τον βασικό πίνακά της. Για παράδειγμα, θα καλέσουμε μια π-αναφορά που εμφανίζει στοιχεία πελατών, επιλέγοντας συγκεκριμένο πελάτη ώστε να μας εμφανίσει απευθείας τα δικά του στοιχεία (χωρίς να χρειαστεί να επιλέξουμε εμείς τον πελάτη μέσα από κάποιο κριτήριο αναζήτησης).

Όπως και στο παράδειγμα #3, ξεκινάμε από τον πίνακα [a01 - Πελάτες] και προσθέτουμε τους πίνακες [a26 - Καθεστώτα ΦΠΑ] και [i23 - Βασικοί Τιμοκατάλογοι]. Σε αυτή την περίπτωση, τσεκάρουμε την επιλογή [Συμμετέχει στις δράσεις του βασικού] στο tab [Γενικά Στοιχεία].

Στο tab [Μεταβλητές] καταχωρούμε μια εγγραφή. Εκτός από τα υποχρεωτικά στοιχεία, θα ορίσουμε τις εξής τιμές:

  • Επιλογή από πίνακα: Πελάτες
  • Επιλογή πεδίου: Μ.Κ.
  • Εμφάνιση πεδίου: p19 (το καταχωρούμε ώστε στα κριτήρια αναζήτησης της π-αναφοράς να εμφανίζει τις επωνυμίες των πελατών)

Στο tab [Συνθήκες], προσθέτουμε το πεδίο [Μ.Κ.] από τα πεδία του πίνακα [Πελάτες]. Ορίζουμε το πεδίο που θα ισούται, όπως περιγράφεται στο παράδειγμα#2 και #3 (Επιλέγουμε [Τελεστής->Ίσο]) και [Τιμή] με [Αναζήτηση μεταβλητής], αυτήν που φτιάξαμε προηγουμένως).

Ως αποτέλεσμα των παραπάνω ρυθμίσεων, μπορούμε να εκτελέσουμε την π-αναφορά μέσα από την επιλογή [Πελάτες->Διαχείριση πελατών]. Επιλέγουμε τον επιθυμητό πελάτη από τη λίστα και κάνουμε κλικ στην επιλογή [Ενέργειες->Π-αναφορές]. Αυτόματα μας εμφανίζεται λίστα με τις σχετικές αναφορές πελατών, μεταξύ των οποίων και αυτή που δημιουργήσαμε.

Διπλοκλικάροντας την π-αναφορά, εμφανίζεται αυτόματα το παράθυρο αποτελεσμάτων της. Παρατηρούμε ότι έχει καταχωρηθεί το ΜΚ του πελάτη, τον οποίο επιλέξαμε νωρίτερα και ως φυσικό επακόλουθο, βλέπουμε τα στοιχεία του συγκεκριμένου πελάτη.

5. Παράδειγμα π-αναφοράς με ομαδοποίηση αποτελεσμάτων

Μια ακόμα δυνατότητα των π-αναφορών είναι η εμφάνιση ομαδοποιημένων αποτελεσμάτων. Με αυτό τον τρόπο, η εφαρμογή υπολογίζει αυτόματα το άθροισμα τιμών καθώς και εμφανίζει στήλες των αποτελεσμάτων με τον τρόπο που εμείς θα ορίσουμε.

Θα δημιουργήσουμε μια π-αναφορά με την οποία θα υπολογίζουμε την καθαρή αξία από τα παραστατικά πωλήσεων, ομαδοποιημένα ανά πωλητή και τρόπο είσπραξης. Όπως και στα υπόλοιπα παραδείγματα, ορίζουμε τον βασικό πίνακα, ο οποίος είναι ο [t01 - Kινήσεις Λογαριασμών]. Επιπλέον, θα ορίσουμε τους πίνακες [a55 - Παραστατικά Πελατών], [us0- Χρήστες Προγράμματος] και [a14 - Τρόποι Είσπραξης].

Σημείωση: οι 2 τελευταίοι πίνακες σχετίζονται άμεσα με τον πίνακα a55 και όχι με τον t01 (σε ένα παραστατικό πελάτη, επιλέγουμε [τρόπο είσπραξης] και [υπεύθυνο(δηλαδή χρήστη προγράμματος)] μέσα από λίστα τιμών, οι οποίες προέρχονται από τους συγκεκριμένους πίνακες).

Συνεπώς, για να τους εμφανίσει στους [συσχετιζόμενους πίνακες], θα πρέπει να επιλέξουμε από την αριστερή στήλη την εγγραφή για τον πίνακα a55 και στη συνέχεια να τους αναζητήσουμε και να τους μεταφέρουμε με drag/drop. Η συσχέτιση φαίνεται και από την παραπανω εικόνα και το #2.

Συνεχίζουμε με το tab [Πεδία], όπου θα ορίσουμε να εμφανίζει την ημερομηνία της κίνησης, το ονομ/μο πωλητή, την καθαρή αξία της κίνησης καθώς και τον τρόπο είσπραξης του παραστατικού της κίνησης.

Έπειτα, Όπως και στα υπόλοιπα παραδείγματα, με παρόμοιο τρόπο ορίζουμε ως [μεταβλητές] την ημερομηνία από/έως και στις [συνθήκες] θα ορίσουμε ότι θα ελέγχονται οι ημερομηνίες στις [κινήσεις λογαριασμών].

Καταλήγουμε στο tab [Ομαδοποίηση]. Στο πλαίσιο [Ομαδοποίηση αποτελεσμάτων], ορίζουμε τα εξής:

  • Πεδίο Τιμών: το πεδίο που θέλουμε να υπολογίσει το άθροισμα (στο παράδειγμα, επιλέγουμε [Καθαρά])
  • Πεδίο Ομαδοποίησης: το πεδίο για το οποίο θα ομαδοποιήσει τις εγγραφές των αποτελεσμάτων (στο παράδειγμα, επιλέγουμε [Ονομ/μο Πωλητή] ώστε να εμφανίσει μια γραμμή ανά πωλητή)
  • Πεδίο Στηλών: οι τιμές που θα εμφανίσει ως στήλες, μέσα στις οποίες θα εμφανίσει το σχετικό άθροισμα (στο παράδειγμα, επιλέγουμε [Τρ. Είσπραξης] ώστε να εμφανίσει μια στήλη για κάθε τρόπο είσπραξης και μαζί, το άθροισμα για τον καθένα)

Εκτελώντας την π-αναφορά και ορίζοντας το επιθυμητό διάστημα από/έως, εμφανίζονται τα εξής αποτελέσματα:

Παρατηρούμε ότι εμφανίζονται ως στήλες όλοι οι σχετικοί τρόποι είσπραξης. Κάθε υπεύθυνος εμφανίζεται σε μια οριζόντια γραμμή και για τον καθένα, εμφανίζεται το άθροισμα της καθαρής αξίας στην σχετική στήλη, ανάλογα με τον τρόπο είσπραξης.

Σημείωση: στο tab [αποτελέσματα π-αναφοράς], εμφανίζονται τα μη-ομαδοποιημένα αποτελέσματα.

6. Εμφάνιση γραφήματος σε μια π-αναφορά

Μια επιπλέον δυνατότητα των π-αναφορών είναι η εμφάνιση των αποτελεσμάτων σε γράφημα. Εφόσον ορίσουμε ένα γράφημα, αυτό εμφανίζεται ως προεπιλογή κατά την εκτέλεση της π-αναφοράς.

Θα χρησιμοποιήσουμε το παράδειγμα#5 ώστε να ορίσουμε ένα γράφημα. Στην οθόνη επεξεργασίας της π-αναφοράς, επιλέγουμε το tab [Γράφημα] και καταχωρούμε μια νέα εγγραφή. Καταχωρούμε τον επιθυμητό τίτλο και ορίζουμε τα εξής:

  • Είδος: ορίζουμε το είδος του γραφήματος (για το παράδειγμά μας, επιλέγουμε [bar 3D - Group], καθώς έχουμε ομαδοποιημένα αποτελέσματα στη συγκεκριμένη)
  • x άξονας: ορίζουμε ποιο πεδίο θα εμφανίζεται στον οριζόντιο άξονα (για το παράδειγμά μας , επιλέγουμε [τρ.είσπραξης] ώστε να μας εμφανίσει τα αποτελέσματα ανά τρόπο είσπραξης)
  • y αξονας: ορίζουμε ποιο πεδίο θα εμφανίζεται στον κάθετο άξονα (για το παράδειγμά μας, επιλέγουμε [καθαρά] ώστε στις μπάρες του γραφήματος να εμφανίζει το άθροισμα της καθαρής αξίας των κινήσεων.
  • Πεδίο ομαδοποίησης: ορίζουμε σύμφωνα με ποιο πεδίο θα ομαδοποιηθούν οι κάθετες μπάρες (στο παράδειγμά μας, επιλέγουμε [ονομ/μο πωλητή] ώστε να έχουμε τα ονόματα πωλητών ανά τρόπο είσπραξης)

Η εκτέλεση της π-αναφοράς θα εμφανίσει το ακόλουθο:

Βλέπουμε ότι η ομαδοποίηση έχει προκύψει σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του γραφήματος. Τέλος, εμφανίζεται και το σχετικό υπόμνημα. 

Σημείωση: με τον ίδιο τρόπο, μπορούμε να προσθέσουμε όσα γραφήματα θέλουμε, τα οποία θα εμφανιστούν ως tabs στην εκτέλεση της π-αναφοράς.

7. Εμφάνιση αποτελέσματος ή γραφήματος π-αναφοράς στο dashboard

Στο dashboard, ο χρήστης της εφαρμογής έχει συγκεντρώσει όλες τις σημαντικές επιλογές ώστε να έχει άμεσα πρόσβαση στα δεδομένα του. Ως εκ τούτου, μπορούμε να ορίσουμε την εμφάνιση των αποτελεσμάτων ή γραφήματος μιας π-αναφοράς αυτόματα με τη φόρτωση του dashboard.

Θα δούμε τις σχετικές ρυθμίσεις κάνοντας χρήση του παραδείγματος#6. Στην επιλογή [Toolbox->Εργαλεία Παραμετροποίησης->Παράμετροι Dashboard->Διαμόρφωση Dashboard] επιλέγουμε το επιθυμητό προφίλ. Καταχωρούμε μια νέα εγγραφή όπου ενημερώνουμε τα εξής:

  • Τύπος: επιλέγουμε τον τύπο στοιχείου dashboard. Στο παράδειγμά μας, επιλέγουμε:
    • [ομαδοποιημένα αποτ.αναφοράς] ή
    • [γράφημα αναφοράς] (η π-αναφορά μας έχει τις σχετικές ρυθμίσεις και για τα 2)
  • Γραμμή: καταχωρούμε την επιθυμητή γραμμή που θέλουμε να εμφανιστεί το στοιχείο (στο παράδειγμά μας, καταχωρούμε τιμή 35 ώστε να εμφανιστεί ανάμεσα στα στοιχεία της γραμμής 30 και 40)
  • Ύψος: καταχωρούμε το επιθυμητό ύψος του στοιχείου (στο παράδειγμά μας, καταχωρούμε τιμή 500 ώστε τα αποτελέσματα να εμφανίζονται επαρκώς με την πρώτη ματιά)
  • Κάτω από το πεδίο [Τίτλος], καλούμαστε να καταχωρήσουμε τιμή στο ανάλογο πλαίσιο, σύμφωνα με την τιμή που ορίσαμε στον [Τύπο] παραπανω. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, καταχωρούμε τιμή:
    • στο πλαίσιο [Grid με ομαδοποιημένα αποτελέσματα αναφοράς], αν στον τύπο επιλέξαμε [ομαδοποιημένα αποτ.αναφοράς] ή
    • στο πλαίσιο [Γράφημα αναφοράς], αν στον τύπο επιλέξαμε [γράφημα αναφοράς]
      Σημείωση: στη λίστα επιλογής, μας εμφανίζει μόνο τις π-αναφορές οι οποίες έχουν ρυθμιστεί για ομαδοποιημένα αποτελέσματα ή/και γράφημα. Στο παράδειγμά μας, θα εμφανίσει την π-αναφορά [Πωλητές] και στις 2 περιπτώσεις.

Αποθηκεύοντας τις αλλαγές, ανοίγουμε το dashboard και αυτόματα εμφανίζονται τα αποτελέσματα της π-αναφοράς.

Σημείωση: Για τις ανάγκες της μελέτης, καταχωρήσαμε 2 νέα στοιχεία στο dashboard, ένα με ομαδοποιημένα αποτελεσματα και ένα με γράφημα.

Ημερομηνία  11/08/2021
Σχετικά Aρθρα
Βασική Παραμετροποίηση και Λειτουργία 2-Factor Authentication (2FA)
Μεταφορά Pegasus WebApp από PHP 5.6 σε 7.4 για localhost εφαρμογές
Καταχώρηση Δαπανών(webapp)
Pegasus Web App Module Χρώμα - Μέγεθος
Διαδικασία εκτέλεσης Backup στο Pegasus Web App
Μεταφορά και συγχώνευση δεδομένων από δύο ή περισσότερες τοπικές εφαρμογές σε Web App
Pegasus Web App Module Προσφορές
Παραμετροποίηση Dashboard
Μαζική αλλαγή τιμής πεδίου στο web app
Χρονοπρογραμματισμός Ενεργειών/Εργασιών στο Pegasus Web App (scheduler)
Αλλαγή Κατηγορίας ΦΠΑ - Pegasus Web App - Εφαρμογή από 01/06/2016
Σημειωσεις Είδους Παραστατικού (webapp)
Στήσιμο Γέφυρας Λογιστικής (με χρήση παραδείγματος για βιβλία Εσόδων-Εξόδων) για το Pegasus Web App
Βασικά Βήματα Εγκατάστασης Παραμετροποίησης Pegasus Web App με το Module Lots (Παρτίδες)
Ενεργοποίηση και προσαρμογή του service παραλαβής των στοιχείων από το ΑΦΜ στη Διαδικτυακή Εφαρμογή
Διαχείριση πολλών καταστημάτων από το Pegasus Web App (Module Καταστήματα)
Διαδικασία εγκατάστασης Pegasus Web App σε Web Server με cPanel
Παραμετροποίηση και Λειτουργία του module Phone
Πρώτα βήματα παραμετροποίησης Pegasus Web App ERP Start Up
Συνολικές αναπαραγγελίες ειδών μέσα από το Pegasus Web App
Διασύνδεση με την Γενική Ταχυδρομική και έκδοση Voucher για Παραγγελίες
Μεταφορά Τοπικής Εφαρμογής σε Web App
Module Μαζικός Μετασχηματισμός Παραστατικών Πελατών
Μεταφορά Pegasus WebApp από PHP 5.6 σε 7.4 για WebServer εφαρμογές
Pegasus .NET CnA App & Pegasus Web App - Σύνδεση με ΕΑΦΔΣΣ
Χρήστες στο Web App
Αξιόγραφα στις εφαρμογές Pegasus Web App
Συμβάσεις στο Pegasus WebApp
Web App module Πλάνο Δραστηριοτήτων
Απογραφή Αποθήκης στο Pegasus Web App με το Module Απογραφή Αποθήκης
Web App module Ερωτηματολόγιο
Module Έργα
Web Αpp module Μαζική Εισαγωγή Δεδομένων
  • Μεσογείων 274, 3ος όροφος, 15562, Eλλάδα
  • +30 210-7489589
  • Επικοινωνία
  • Επικοινωνία
  • Downloads
  • Sitemap
  • Όροι Χρήσης
Εξελίξεις Λογισμικών
Pegasus ERP Updates: 2820
Pegasus Web App Updates: 10871

Τεχνικά Θέματα εφαρμογών Pegasus: Εγκατάσταση και Παραμετροποίηση module Web App Notification
Μαρ28,2023
Τεχνικά Θέματα εφαρμογών Pegasus: Μεταφορά εφαρμογής Champion (τοπικής ή Web App) σε Pegasus Gym Web App
Μαρ23,2023
Pegasus Web App και Τεχνικά Θέματα: Παραμετροποίηση και Λειτουργία του module Phone
Μαρ14,2023
Pegasus Gym: Αυτόματες Ενημερώσεις
Φεβ14,2023
Pegasus Web App και Τεχνικά Θέματα: Μεταφορά Τοπικής Εφαρμογής σε Web App
Φεβ13,2023
Δείτε όλες τις Πρότυπες Μελέτες >>
ΑΜΕΑΑΜΕΑ
-A+
© Copyright TESAE SA - Γ.Ε.ΜΗ : 2120301000
  Powered by Pegasus Technology   
ΕΣΠΑ 2014-2020ΕΣΠΑ 2014-2020