Απαραίτητες ρυθμίσεις στην πλατφόρμα του WooCommerce ΠΡΙΝ την σύνδεση με το Pegasus Web App

Διασύνδεση με WooCommerce (Module: PE.00.117)

Σκοπός αυτού του κειμένου είναι η επεξήγηση όλων των απαραίτητων ρυθμίσεων στην πλατφόρμα του WooCommerce πριν από την σύνδεση με το Pegasus Web App.

Έκδοση WooCommerce: 3.5 ή μεταγενεστερη
Έκδοση Wordpress: 4.4 ή μεταγενέστερη

1.1 Ρυθμίσεις Wordpress

  • Αριστερό μενού > Ρυθμίσεις > Μόνιμοι Σύνδεσμοι > Κοινές ρυθμίσεις , επιλογή “Όνομα άρθρου” (Post name)

  • Αριστερό μενού > Ρυθμίσεις > Γενικά > Ζώνη Ώρας (Timezone) : Θα πρέπει να επιλέξετε Αθήνα (Athens)

1.2 Ρυθμίσεις WooCommerce

  • Αριστερό μενού > Woocommerce > Ρυθμίσεις > Φόροι > “Οι Τιμές θα Εισάγονται με Φόρο”: Η ρύθμιση αυτή είναι σημαντική μόνο εάν ενημερώνετε τις τιμές του WooCommerce από το Pegasus Web App. Όταν στήνετε τη διασύνδεση, θα πρέπει να αποφασίσετε ποιος από τους βασικούς τιμοκαταλόγους του Pegasus Web App θα ενημερώνει τις τιμές στο WooCommerce.
    • Αν π.χ. επιλέξετε τον τιμοκατάλογο Λιανικής που περιέχει τιμές με ΦΠΑ, τότε θα πρέπει να τσεκάρετε και το “Οι Τιμές θα Εισάγονται με Φόρο” στο WooCommerce.
    • Αν όμως, π.χ. ο τιμοκατάλογος Λιανικής στο Pegasus Web App ΔΕΝ περιέχει τιμές με ΦΠΑ, τότε ΔΕΝ θα πρέπει να τσεκάρετε και το “Οι Τιμές θα Εισάγονται με Φόρο” στο WooCommerce.
  • Αριστερό μενού > Woocommerce > Ρυθμίσεις > Γενικά > “Ενεργοποίηση Φόρων”: Θα πρέπει να είναι τσεκαρισμένο
  • Αριστερό μενού > Woocommerce > Ρυθμίσεις > Γενικά > “Νόμισμα”: Θα πρέπει να επιλέξετε Euro
  • Αριστερό μενού > Woocommerce > Ρυθμίσεις > Γενικά > “Αριθμός Δεκαδικών”: Θα πρέπει να ορίσετε 2 δεκαδικά ψηφία

Woocommerce: Ρυθμίσεις > Γενικά

2. Παραγωγή Κλειδιών για τη σύνδεση με το Rest API

To Pegasus Cloud App χρησιμοποιεί το WooCommerce Rest API. Για την χρήστη του API θα πρέπει να παράγουμε τα απαραίτητα κλειδιά ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

Αριστερό μενού > Woocommerce > Ρυθμίσεις > tab Για προχωρημένους (advanced) > tab REST API > Προσθήκη Κλειδιού

  • Δικαιώματα: Ανάγνωση/Εγγραφή (Read/Write)
  • Χρήστης: Ο χρήστης Wordpress Που θα συνδεθεί με το εν λόγω API
  • Περιγραφή: Φιλικό όνομα αναγνώρισης κλειδιου

Προσθήκη Custom κώδικα ή plugin στο Wordpress

Για την ορθή λειτουργία της σύνδεσης του Pegasus WebApp με το WooCommerce είναι απαραίτητη η προσθήκη extra λειτουργικότητας με τη μορφή κώδικα ή ενός plugin.

Α' Λύση: Custom Plugin

Μπορείτε να κατεβάσετε το αρχείο zip που βρίσκεται στο αποθετήριο και να το εγκαταστήσετε στο Wordpress σαν πρόσθετο. Το εγκαθιστάτε μέσα από την πλατφόρμα του Wordpress από την επιλογή Πρόσθετα -> Νέο Πρόσθετο->Μεταφόρτωση Πρόσθετου -> Επιλογή Zip -> Εγκατάσταση.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Απαραίτητη προϋπόθεση για να ενεργοποιηθεί επιτυχώς, είναι να επιλέξετε [Αποθήκευση ως άρθρα WordPress (κλασικός τρόπος)] στο WooCommerce admin και στην επιλογή [Διαχείριση δυνατοτήτων του WooCommerce->Τρόπος αποθήκευσης δεδομένων παραγγελιών].

Β' Λύση: Χειροκίνητη προσθήκη Κώδικα
Μετάβαση στο μονοπάτι <installation-wordpress-root>/wp-content/plugins

  1. Δημιουργία φακέλου με όνομα “wc-last-modified”
  2. Δημιουργία αρχείου wc-last-modified.php
  3. Δημιουργια αρχειου readme.txt
  4. Προσθήκη κώδικα στο wc-last-modified.php
<?php
/**
 * Plugin Name: Woocommerce Last Modified for WC REST API
 * Description: Retrieve Last Modified Products and Orders via WooCommerce REST API.
 * Version: 1.0.0
 * WC tested up to: 4.9
 * Tested up to: 5.6
 * WC requires at least: 3.9
 * Author: TESAE Group Pegasus Software Solutions
 * Author URI: https://www.tesae.gr/
*/

// Retrieve Last Modified Products After a Given time Woocommerce Rest API

add_filter('woocommerce_rest_product_object_query', function(array $args, \WP_REST_Request $request) {
    $modified_after = $request->get_param('modified_after');

    if (!$modified_after) {
        return $args;
    }

    $args['date_query'][0]['column'] = 'post_modified';
    $args['date_query'][0]['after']  = $modified_after;

    return $args;

}, 10, 2);

// Retrieve Last Modified Orders After a Given time Woocommerce Rest API

add_filter('woocommerce_rest_orders_prepare_object_query', function(array $args, \WP_REST_Request $request) {
    $modified_after = $request->get_param('modified_after');

    if (!$modified_after) {
        return $args;
    }

    $args['date_query'][0]['column'] = 'post_modified';
    $args['date_query'][0]['after']  = $modified_after;

    return $args;

}, 10, 2);

FTP Ρυθμίσεις

Εισάγετε τις πληροφορίες σε περίπτωση που επιλέξετε στο μενού [Toolbox->Εργαλεία Παραμετροποίησης->Διασύνδεση με WooCommerce->WooCommerce Ιστοσελίδες] και στο πεδίο Αποστολή Φωτογραφιών κάτι διαφορετικό από την τιμή "Όχι".

Περισσότερα για το πεδίο αυτό καθώς και για τα υπόλοιπα πεδία που σχετίζονται με τα είδη που στέλνετε στο WooCommerce, στο κείμενο εδώ και στην παράγραφο [Ενημέρωση ειδών από το Pegasus Web App στο WooCommerce].

Θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι, ο λογαριασμός FTP που θα χρησιμοποιήσετε θα πρέπει να έχει ως βασικό κατάλογο τον καταλόγο εγκατάστασης του Wordpress, δηλαδή μετά την σύνδεση FTP να βλέπετε τους παρακάτω φακέλους όπως φαίνεται στην εικόνα.

Τελευταία Αλλαγή: 26/02/2026