19/11/2013    Χ. Θεοχάρης - Λανθασμένα τα δημοσιεύματα με αναφορές στην κατάργηση ψηφιακής διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών με την Γ.Γ.Π.Σ.

"Λανθασμένα, γραμμένα από στενή οπτική που δεν στηρίζονται πουθενά" χαρακτηρίζει ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κος Θεοχάρης, τα άρθρα που αναφέρονται στην ανακοίνωση του Υπ.Οικονομικών σχετικά με την διασύνδεση των φορολογικών ταμειακών μηχανών και των ΕΑΦΔΣΣ.

Συγκεκριμένα, ο Κος Θεοχάρης, σε σχετική ανάρτησή του στο twitter , αναφέρεται σε άρθρα που δημοσιεύθηκαν σε διάφορα μέσα ενημέρωσης με τίτλους όπως "Off line για πάντα - λόγω αντιδράσεων - οι ταμειακές μηχανές με την εφορία"  ή  "Στο καλάθι των αχρήστων η πρόταση ψηφιακής διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών με την ΓΓΠΣ" και τα οποία αναφέρουν ότι μένει στα χαρτιά για μία ακόμη φορά το φιλόδοξο σχέδιο διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών όλων των καταστημάτων με τη Γ.Γ.Π.Σ., λόγω ισχυρών αντιδράσεων κύκλων που χάνουν είτε την αγορά των απλών ταμειακών είτε θίγονται απο την απόκτηση πλήρους εικόνας εσόδων από την Γ.Γ.Δ.Ε. και την Γ.Γ.Π.Σ.

Ο Γενικός Γραμματέας υπεραμύνεται της σχετικής ανακοίνωσης του ΥΠ.ΟΙΚ λέγοντας ότι ο σημερινός σχεδιασμός (αυτός που προωθείται με τον Νέο ΚΦΑΣ) είναι ο καλύτερος όσων έχει ακούσει τα τελευταία χρόνια

Πηγή: www.taxheaven.gr