20/11/2013    Οι Επικείμενες Αλλαγές στον ΚΦΑΣ και ο ρόλος της Μηχανογράφησης στην Επιχείρηση. Βασικά Συμπεράσματα για την εναρμόνιση των Μηχανογραφικών Συστημάτων.

Η ΤΕΣΑΕ ΑΤΕ με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης που φέρει απέναντι σε Συνεργάτες και Πελάτες, σας ενημερώνει:

Κάθε Εφαρμογή Τεχνολογίας Πήγασος ενσωματώνει κάθε αλλαγή στο υπάρχον φορολογικό καθεστώς και λειτουργεί σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα.

Επικοινωνήστε με το Τμήμα Marketing  για μία εμπεριστατωμένη ενημέρωση και επίδειξη των νέων δυνατοτήτων του λογισμικού Pegasus πατώντας εδώ

 Οι τελευταίες αλλαγές στον Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών συνοψίζονται στα εξής :

 • Από 1/1/2014 και βάσει του Δελτίου Τύπου από το Υπουργείο Οικονομικών της  15ης Νοεμβρίου, καταργούνται όλες οι ρυθμίσεις για τη  Διακίνηση Αγαθών (Δελτία Αποστολής). Ουσιαστικά, τα ΔΑ δύναται να εκδίδονται χωρίς τη σχετική σήμανση από ΕΑΦΔΣΣ.
 • Επιπλέον, καταργείται η σήμανση (με φυσικά ή ηλεκτρονικά μέσα) βιβλίων και στοιχείων διακίνησης ή πώλησης με εξαίρεση τις Αποδείξεις Λιανικής που θα παραμείνουν στο υπάρχον καθεστώς μέχρι νεοτέρας.  (Σήμανση μέσω ΦΤΜ ή ΕΑΦΔΣΣ). 
 • Τέλος, η αναβάθμιση των Φορολογικών Μηχανισμών (ΕΑΦΔΣΣ ΚΑΙ ΦΤΜ) διατηρείται καθώς η  αποστολή αρχείων στη Γ.Γ.Π.Σ. θα υλοποιηθεί βάσει της τελευταίας ενημέρωσης από τον ΓΓ Εσόδων κ. Θεοχάρη.

 

Στη συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Θεοχάρης στον ιστότοπο ενημέρωσης των Λογιστών Taxheaven, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα παρακάτω:  

 • Θα αποστέλλονται μηνιαίως οι συγκεντρωτικές καταστάσεις για τις συναλλαγές των Επιχειρήσεων (Έσοδα – Έξοδα).
 • Η αποστολή των καταστάσεων μπορεί να πραγματοποιηθεί με 3 τρόπους:
  • Μέσω του λογισμικού Μηχανογράφησης
  • Μέσω του Μηχανισμού Σήμανσης
  • Με καταχώρηση στην ειδική πλατφόρμα της ΓΓΠΣ εφόσον δεν πληρούν κάποια από τις παραπάνω προϋποθέσεις.
 • Θα ανοίξει εκ νέου η εφαρμογή (taxisnet.gr)  για τα Στοιχεία των Επιτηδευματιών και τον Έλεγχο των ΑΦΜ.  Στη διάθεση των χρηστών θα είναι και η νέα δυνατότητα σχετικά με τα ΑΦΜ που έχουν μπει σε “blacklist” και είναι προσωρινά απενεργοποιημένα.

 

 

Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι η Μηχανογράφηση είναι η μόνη ενδεδειγμένη λύση για τη κάλυψη των απαιτήσεων που προκύπτουν.
Ωε εκ τούτου κρίνεται ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ του λογισμικού Μηχανογράφησης στις ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ενώ οι Συμβάσεις Ετήσιας Στήριξης καθίστανται ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ. 

 

 

Η ΤΕΣΑΕ  με πλήρη γνώση του ρόλου της στην έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των Συνεργατών και Πελατών τη, παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα σας κρατά ενήμερους , ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΝΤΑΣ την ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ των Εφαρμογών Πήγασος  στις  νέες εξελίξεις. 

 

 

 


 

Με εκτίμηση,
Τμήμα Marketing & Πωλήσεων
Υποστήριξη Τυποποιημένης Προσέγγισης
Τηλ: 210 7489588-9
Fax: 210 7700839
Φόρμα Επικοινωνίας

Ακολουθείστε μας στο twitter

Επισκεφτείτε μας στο YouTube