06/03/2013    ΝΕΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΓΠΣ για τη ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ των ΕΑΦΔΣΣ – Η Μηχανογράφηση των Επιχειρήσεων ως ΛΥΣΗ στα Νέα Δεδομένα!

Σύμφωνα με τις τελευταίες αλλαγές του Κ.Φ.Α.Σ., οι Επιχειρήσεις που μέχρι πρότινως τηρούσαν «Βιβλίο Πόρτας» θα πρέπει να μεταβούν στη χρήση ΕΑΦΔΣΣ (με Εφαρμογή Μηχανογράφησης) ή ΦΤΜ (Ταμειακή Μηχανή) για την έκδοση των Φορολογικών τους Στοιχείων.

Επιπλέον, η νέα ΠΟΛ 1221 θέτει ένα αυστηρό χρονοδιάγραμμα με νέες απαιτήσεις, αυτή τη φορά για τους Κατασκευαστές ΕΑΦΔΣΣ.

ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ:

 • Οι κατασκευαστές των Ε.Α.Φ.Δ.Σ.Σ. θα πρέπει έως 31/3/2013 να έχουν καταθέσει αίτηση για έλεγχο του νέου driver.
 • Η ισχύς των διατάξεων της παρούσας αρχίζει την 1η του πέμπτου μήνα από την δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η νέα απαίτηση θα εξυπηρετεί στην on-line αποστολή στοιχείων απευθείας από τον ΕΑΦΔΣΣ στο taxisnet.gr.  Τα αρχεία που θα αποστέλλονται θα είναι συγκεκριμένης μορφής και το περιεχόμενό τους ορίζεται στην ΠΟΛ 1221.

Γίνεται αντιληπτό, ότι όλες οι Επιχειρήσεις είναι πλέον στην αναζήτηση μίας ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ λύσης που θα καλύψει τις απαιτήσεις όπως αυτές έχουν προκύψει αλλά και θα είναι σε θέση να ενσωματώσει τις όποιες αλλαγές οριστούν στο εγγύς μέλλον.

 

ΓΙΑΤΙ ΕΑΦΔΣΣ και όχι ΦΤΜ;

Η ΤΕΣΑΕ προτείνει μία καταξιωμένη Εφαρμογή Μηχανογράφησης, εξαιρετικά Οικονομική για το τελικό Πελάτη και Αποδοτική για το Συνεργάτη. Εξασφαλίζει:

ΟΡΓΑΝΩΣΗ της ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ – ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΠΕΛΑΤΩΝ – ΕΚΔΟΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΩΝ:

 • Σύνδεση με το taxisnet.gr για έλεγχο εγκυρότητας ΑΦΜ (όπως προδιαγράφεται στη ΠΟΛ 1004/4-1-13)
 • Απευθείας Καταχώρηση Στοιχείων Τιμολογούμενου όπως έχουν καταχωρηθεί στο taxisnet. (Δείτε το video)
 • Επανέλεγχος Ορθότητας Στοιχείων Τιμολογούμενου κατά την έκδοση παραστατικού.

 

Αποτέλεσμα: Μείωση Λαθών στις Καταχωρήσεις – Ορθότητα Στοιχείων – Παρακολούθηση Υπολοίπων – Βέλτιστη Εξυπηρέτηση δίχως να ζητάμε συνεχώς τα στοιχεία του Πελάτη (όπως στη περίπτωση της ΤΦΜ η οποία δεν φέρει Καταχωρήσεις).

 

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΙΣΗ ΚΟΣΤΟΥΣ – ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ – ΟΦΕΛΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ:

 • Κόστος Αγοράς για το Πελάτη στο ίδιο επίπεδο με τη Ταμειακή Μηχανή
 • Σαφώς Μεγαλύτερο Κέρδος για το Συνεργάτη – Συντήρηση σχέσης με το τελικό Πελάτη
 • Πλήρης Εικόνα της Επιχείρησης για το τελικό χρήστη με Πελάτες- Προμηθευτές –Αποθήκη - Υπόλοιπα

  Αποτέλεσμα: Ο πελάτης αποκτά μία Λύση που εγγυημένα θα τον καλύψει στις όποιες αλλαγές προκύψουν το επόμενο διάστημα. Είναι διπλά κερδισμένος γιατί πέρα από την έκδοση των φορολογικών του στοιχείων, θα αποκτήσει πλήρη εικόνα της επιχείρησής του με όλα τα οφέλη που αυτό συνεπάγεται. Επιπλέον, ο Συνεργάτης έχει δώσει μία σωστή Λύση που εγγυάται την αξιοπιστία του, δίχως να ρισκάρει να εκτεθεί στο πελάτη του προτείνοντας περιστασιακές λύσεις όπως η ΦΤΜ.

 

ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΕΑΦΔΣΣ – ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΓΓΠΣ:

 • Τήρηση ΟΛΩΝ των Δεδομένων σε ένα ενιαίο σύστημα Διαχείρισης με δυνατότητα εξαγωγής σε αρχεία όπως αυτά ορίζονται κάθε φορά από τη ΓΓΠΣ
 • Πλήρης κάλυψη για την έκδοση ΚΑΘΕ φορολογικού Στοιχείου (Αποδείξεις – Τιμολόγια – ΔΑ κτλ)
 • Έγκυρες & Έγκαιρες Αναβαθμίσεις της Εφαρμογής για κάθε μεταβολή που προκύπτει στο Φορολογικό Σύστημα

 

Αποτέλεσμα: Με τη πρόταση Μηχανογράφησης που θα καταθέσετε, ουσιαστικά απαλλάσσετε το Πελάτη σας από περιττές χρεώσεις π.χ. για τη θεώρηση Τιμολογίων. Η πρότασή σας έχει πραγματική αξία αφού ο Πελάτης σας είναι κατοχυρωμένος τώρα και στο μέλλον. Τέλος, η έκδοση του όποιου φορολογικού στοιχείου θα φέρει αναλυτική περιγραφή του προϊόντος ή της υπηρεσίας, απαραίτητη για τη διεκπεραίωση ελέγχων π.χ. σε ένα Συνεργείο η έκδοση ΑΠΥ δύναται να κατατεθεί στη συνέχεια στην Ασφαλιστική Εταιρία για δικαιολόγηση παροχών.

 

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ έως τις 30/3!

 

 

 

 

 


Επικοινωνήστε άμεσα το Εμπορικό Τμήμα της ΤΕΣΑΕ για  τις προσφορές σας & την αποστολή Διαφημιστικών Έντυπων!
 

 

 

 

 

 

Με εκτίμηση,
Τμήμα Marketing & Πωλήσεων
Υποστήριξη Τυποποιημένης Προσέγγισης
Τηλ: 210 7489588-9
Fax: 210 7700839
Φόρμα Επικοινωνίας

Ακολουθείστε μας στο twitter