08/03/2010    ΘΕΜΑ: Aλλαγή Συντελεστών ΦΠΑ

Αγαπητοί  Συνεργάτες,

Aνακοινώθηκε σήμερα Πέμπτη 04/03/2010 από το Υπουργείο Οικονομικών, ότι από την Δευτέρα 15/03/2010 θα ισχύσουν οι νέοι συντελεστές ΦΠΑ. Συγκεκριμένα τροποποιούνται οι εξής συντελεστές:

  • Πολύ χαμηλός συντελεστής από το 4,5% στο 5%
  • Χαμηλός από το 9% στο 10%,
  • Υψηλός από το 19% στο 21%


Οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν εφαρμογές Pegasus για την έκδοση παραστατικών θα πρέπει να κάνουν τις κατάλληλες ρυθμίσεις ώστε να ενημερωθούν τα συστήματά τους με τους νέους συντελεστές.

Οι επιχειρήσεις που καλύπτονται από Ετήσια Σύμβαση Τεχνικής Υποστήριξης, μπορούν να απευθυνθούν στον πιστοποιημένο συνεργάτη της ΤΕΣΑΕ που υποστηρίζει την εγκατάστασή τους ή να ενημερωθούν από την προσωπική τους καρτέλα στο www.tesae.gr κάνοντας αυτόματα χρήση των δυνατοτήτων του extranet της ΤΕΣΑΕ.

Οι υπόλοιπες επιχειρήσεις θα πρέπει να απευθυνθούν στον συνεργάτη που έχουν επιλέξει να τις υποστηρίζει ώστε να γίνουν οι κατάλληλες ρυθμίσεις.

Επισημαίνουμε ότι σε περίπτωση που δεν έχετε ανανεώσει το Ετήσιο Συμβόλαιο Τεχνικής Υποστήριξής σας μπορείτε να το ανανεώσετε ακόμα και τώρα ώστε να ενεργοποιήσουμε ξανά την συνεργασία μας.


Σε κάθε περίπτωση, χρήσιμες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε και στην ανάλογη πρότυπη μελέτη Ορισμός των Νέων Συντελεστών ΦΠΑ σε εφαρμογές Pegasus


Με εκτίμηση,
Τμήμα Marketing & Πωλήσεων
Υποστήριξη Τυποποιημένης Προσέγγισης
Τηλ: 210 7489588-9
Fax: 210 7700839