12/07/2000    Συνέντευξη στην "ΗΜΕΡΗΣΙΑ" του κ. Θωμά Ψαρρά
Συνέντευξη στην "ΗΜΕΡΗΣΙΑ" του κ. Θωμά Ψαρρά
"Λογισμικό τεχνολογίας "Πήγασος"

ΘΩΜΑΣ ΨΑΡΡΑΣ
Computer Engineer της ΤΕΣΑΕ

Ο όμιλος TESAE (Τεχνική Εταιρία Σχεδίασης Ανάπτυξης Εφαρμογών) ιδρύθηκε το 1984, όταν άρχισε τη λειτουργία του, το πρώτο στην Ελλάδα, τεχνικό γραφείο πληροφορικής. Αντικείμενο της εταιρείας είναι η σχεδίαση και ανάπτυξη εργαλείων παραγωγής λογισμικού, βασισμένη στην τεχνολογία "Πήγασος". Ο όμιλος TESAE με εργαλεία παραγωγής δικής του τεχνογνωσίας και αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό, καλύπτει μηχανογραφικά κι αυτούς ακόμη, που πιστεύουν ότι η εργασία τους διακρίνεται από αρκετές ιδιαιτερότητες. Οι ειδικοί του ομίλου TESAE πιστεύουν ότι η μοναδικότητα των αναγκών κάθε πελάτη, πρέπει να αποτελεί αντικείμενο ιδιαίτεερης τεχνικής μελέτης. Αναλυτικά για την εταιρεία μιλά στην "Η", ο κ. Θωμάς Ψαρράς, Computer Engineer της TESAE.

Ποιές κατηγορίες εταιρειών έχουν επιλέξει τον όμιλο TESAE και την εφαρμογή της τεχνολογίας "Πήγασος" για τη μηχανογραφική τους κάλυψη;

Μερικούς από τους τομείς της αγοράς που καλύπτει η τεχνολογία Πήγασος (3.800 επιχειρήσεις έως 31/12/1999) και λειτουργούν στα γνωστά λειτουργικά συστήματα Dos, Novell, Windows 95/98, Windows NT είναι: Επιχειρήσεις ανάπτυξης εφαρμογών πληροφορικής και μηχανογραφικά κέντρα, Εκπαιδευτήρια (δημόσια-ιδιωτικά), Φροντιστήρια, Σχολές Χορού και Σχολές Οδηγών, γυμναστήρια, Κέντρα Αισθητικής, Επιχειρήσεις Ταχυμεταφορών & κλασικών Μεταφορών, Σύλλογοι, Σωματεία, Ενώσεις (και Συνδρομές), Συνεργεία, Πωλήσεις Αυτοκινήτων - Moto - Σκαφών, Μεσίτες & επιχειρήσεις Brokering, Τουριστικά γραφεία, Ιατρεία και Ιατρικά κέντρα. Επίσης τα προγράμματα "Πήγασος" έχουν εφαρμογές σε Διαχείρηση Επαφών και Πωλήσεων. Ολοκληρωμένο πακέτο προγραμμάτων Εμπορικής Διαχείρισης Γενική Λογιστική ή Έσοδα/Έξοδα, Μισθοδοσία, Εμπορικό Κύκλωμα (Εμπορική Διαχείρηση, Γενική Λογιστική & Μισθοδοσία).

Ποιές οι δραστηριότητες του ομίλου TESAE στο Internet;

Οι δραστηριότητες του ομίλου στο Internet άρχισαν με την κατασκευή κόμβων, εμπορικών κέντρων, ηλεκτρονικό εμπόριο (e-commerce) ενώ στον χώρο των Intranet και Extranet με τη διασύνδεση δικτύων υπολογιστών και εφαρμογών λογισμικού τεχνολογίας "Πήγασος" μέσω Internet. Ο κύριος κόμβος του ομίλου έχει την ηλεκτρονική διεύθυνση: www.tesae.com και περιλαμβάνει αναλυτική αναφορά των όσων έγιναν και γίνονται καθημερινά στον όμιλο.

Ποιά είναι η φιλοσοφία της τεχνολογίας "Πήγασος";

Η φιλοσοφία της τεχνολογίας "Πήγασος" βασίζεται στο: "Ποτέ δεν κάνουμε κάτι που θα μπορούσαν οι άλλοι καλύτερα". Με αυτό το σκεπτικό ο όμιλος TESAE έχει δημιουργήσει ένα πυρήνα προγράμματος ελληνικής τεχνολογίας, τον "Πήγασο" που ανταποκρίνεται στις ιδιαιτερότητες της κάθε εταιρείας. Σύμφωνα λοιπόν με τις ανάγκες της κάθε εταιρείας, ο όμιλος TESAE προτείνει τις απαιτούμενες αλλαγές και προσαρμόζει την τεχνολογία "Πήγασος" στα δεδομένα του πελάτη, επειδή κάθε εγκατάσταση "Πήγασος" αποτελεί αντικείμενο ξεχωριστής μελέτης των εταιρειών TESAE ή των Κέντρων Υποστήριξης "Πήγασος" (ΚΥΠ).

ΛΙΝΑ ΒΕΛΙΜΑΧΙΤΗ

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ