07/10/2020    Υποχρεωτική η διαβίβαση παραστατικών από 01/01/2021 - Σύνδεση με το myDATA

Υποχρεωτική η διασύνδεση με την ΑΑΔΕ από 01/01/2021

Σύμφωνα με το τελευταίο δελτίο τύπου του υπουργείου οικονομικών όσες επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες χρησιμοποιούν λογισμικό το οποίο έχει την δυνατότητα της απευθείας διασύνδεσης με την πλατφόρμα myDATA της ΑΑΔΕ (όπως οι εφαρμογές Pegasus) θα πρέπει να υποβάλουν υποχρεωτικά τα παραστατικά τους από 01/01/2021 και όχι από 01/10/2020

Για το 2020 οι επιχειρήσεις μπορούν να διαβιβάσουν τα παραστατικά μόνο του τελευταίου τριμήνου (Οκτώβριος – Δεκέμβριος). Η υποχρέωση διαβίβασης των παραστατικών εσόδων όλου του 2020 θα παραμείνει μόνο για τις επιχειρήσεις που θα λάβουν τα κίνητρα ηλεκτρονικής τιμολόγησης μέσω παρόχου για το έτος αυτό.

Η ψηφιακή διαβίβαση των παραστατικών στο myDATA καθίσταται υποχρεωτική από την 1/1/2021. Παρόλα αυτά από 01/10/2020, μπορεί να γίνει εγγραφή στην ειδική διεπαφή της ΑΑΔΕ (myDATA RESTAPI) για διαβίβαση παραστατικών μέσω προγραμμάτων διαχείρισης επιχειρήσεων (εμπορικά /λογιστικά, ERP). Διαβάστε εδώ το εγχειρίδιο χρήσης #myDATA.

Έχουμε ήδη εκπαιδεύσει το 80% των συνεργατών, ώστε να κατανοήσουν και να μπορέσουν να εκπαιδεύσουν τους δικούς τους πελάτες, σύμφωνα με τη νέα αλλαγή. Τονίζουμε ότι η διαδικασία αποστολής των παραστατικών και των χαρακτηρισμών στα myDATA, θα αυτοματοποιείται συνεχώς με βάση τα πρωτόκολλα που ορίζει σταδιακά η ΑΑΔΕ.

Τι να προσέξει ένας συνεργάτης;

  • Κατανόηση στο 100% των λειτουργιών του myDATA, για να είναι σε θέση να υποστηρίξει το πελατολόγιο του.
  • Ενημέρωση όλου του πελατολογίου, για τη νέα ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ αλλαγή, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες (ανανέωση συμβολαίου υποστήριξης, παραμετροποίηση module myDATA, εκπαίδευση).
  • Έγκαιρη προετοιμασία των πελατών μέχρι την καταληκτική ημερομηνία υποχρεωτικής υποβολής παραστατικών 01/01/2021.
  • Προσέγγιση νέων πελατών, από τις ευκαιρίες πωλήσεων που δημιουργεί η νέα φορολογική αλλαγή #myDATA. Δείτε την εγκύκλιο εδώ.

Σημαντική Ανακοίνωση
Από την Πέμπτη 08/10/2020 θα προστεθεί το module myDATA σε προγράμματα πελατών και θα αρχίσει το στήσιμο και η προετοιμασία κάθε επιχείρησης-πελάτη. Φροντίστε ΤΩΡΑ για την πλήρη ενημέρωσή σας και προετοιμάστε κατάλληλα τους πελάτες σας.

Δείτε εδώ την Εγκατάσταση & Βασική Παραμετροποίηση του module myDATA σε απλά βήματα.

36 χρόνια τώρα βρισκόμαστε δίπλα σε κάθε πελάτη μας, φροντίζοντας για την ορθή λειτουργία των επιχειρήσεων σε κάθε αλλαγή!

-

Έχετε Απορίες;

Επικοινωνήστε με το Τμήμα Marketing & Πωλήσεων για να λάβετε τη δική σας προσφορά.