02/07/2000    Τι μπορεί να κάνει η ΤΕΣΑΕ για την επιχείρησή σας ΑΔΕΥΣΜΕΥΤΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Άρθρο στην εφημερίδα "ΑΔΕΥΣΜΕΥΤΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ" του Κ. Μήτση για την ΤΕΣΑΕ:
"ΠΗΓΑΣΟΣ
Τι μπορεί να κάνει η ΤΕΣΑΕ για την επιχείρησή σας

Ο όμιλος TESAE (Τεχνική Εταιρεία Σχεδίασης Ανάπτυξης Εφαρμογών) ιδρύθηκε το 1984, ότταν άρχισε τη λειτουργία του το πρωτο στην Ελλάδα, τεχνικό γραφείο πληροφορικής. Αντικείμενο της εταιρείας είναι η σχεδίαση και ανάπτυξη εργαλείων παραγωγής λογισμικού, βασισμένη στην τεχνολογία "Πήγασος".
Η διεύθυνση http://www.pegasus.net.gr είναι η κεντρική διεύθυνση της τεχνολογίας Πήγασος και φιλοξενεί τις εφαρμογές πληροφορικής που έχουν αναπτυχθεί με την τεχνολογία "Πήγασος" και είναι πλήρη δείγματα τα οποία μπορεί να δοκιμάσει κάθε ενδιαφερόμενεος επισκέπτης. Όταν ο επισκέπτης (ενδιαφερόμενη εταιρεία) που έχιε δοκιμάσει μια συγκεκριμένη εφαρμογή επιθυμεί να γίνει κάτοχός της καθώς επίσης και τη διεύθυνση στο Internet γαι την άμεση υποστήριξη του μηχανογραφικού του συστήματος.
Ο κ. Θωμάς Ψαρράς, Computer Engineer της ΤΕΣΑΕ, γεννήθηκε το 1958 στις Σέρρες. Η λογική των ηλεκτρονικών κυκλωμάτων τον είχε μαγέψει από μαθητή του γυμνασίου, οπότε με το τέλος της βασικής του εκπαίδευσης το 1976, πήγε στο Βουκουρέστι και ξεκίνησε την εκπαίδευσή του στο Πολυτεχνείο και στο τμήμα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Στις 18/10/1984 ξεκίνησε την έναρξη του πρώτου τεχνικού γραφείου πληροφορικής στη χώρα μας, με σκοπό τη δημιουργία της τεχνολογίας ανάπτυξης λογισμικού "Πήγασος". Η τεχνολογία άρχισε να δημιουργείται καθορίζοντας τις τέσσερις βασικές δομές της: RDF, Dictionary, RLF και MESS. Τα επόμενα τέσσερα χρόνια η ανάπτυξη εφαρμογών βασιζόμενων στην "τεχνολογία Πήγασος" για διάφορους επαγγεματικούς χώρους ξένους μεταξύ τους, ελέγχουν την πληρότητα και την αποτελεσματικότητα της τεχνολογίας όσον αφορά τη σχεδίαση και ανάπτυξη εφαρμογών λογισμικού.
Η επόμενη κίνηση στρατηγικής σημασίας για την "τεχνολογία Πήγασος" είναι η δυνατότητα που της προσδίδεται το 1997, έτσι ώστε οι ερφαρμογές που σχεδιάζονται και αναπτύσσονται με αυτή να λειτουργούν ταυτόχρονα σε περιβάλλον DOS, Windows (95,98,NT) και βέβαια σε δίκτυα LAN, WAN, Internet.
Ποιές κατηγορίες εταιρειών έχουν επιλέξει τον όμιλο ΤΕΣΑΕ και τις εφαρμογές της Τεχνολογίας "Πήγασος" για την μηχανογραφική τους κάλυψη;
Πολλοί από τους τομείς της αγοράς που καλύπτει η Τεχνολογία "Πήγασος" (3.800 επιχειρήσεις έως 31/12/1999) και λειτουργούν στα γνωστά λειτουργικά συστήματα Dos, Novell, Windows 95, Windows NT.
Ποιές οι δραστηριότητες του ομίλου TESAE στο Internet;
Οι δραστηριότητες του ομίλου στο Internet άρχισαν με την κατασκευή κόμβων, εμπορικών κέντρων, ηλεκτρονικό εμπόριο (e-commerce), ενώ στο χώρο των Intranet και Extranet με τη διασύνδεση δικτύωνπολογιστών και εφαρμογών λογισμικού τεχνολογίας &1dquo;Πήγασος” μέσω Internet.
Ποιό είναι το στοιχείο εκείνο που πιστεύετε όιτ κάνει ξεχωριστή την τεχνολογία Πήγασος;
Η φιλοσοφία της τεχνολογίας Πήγασος βασίζεται στο "Ποτέ δεν κάνουμε κάτι που θα μπορούσαν οι άλλοι καλύτερα". Με αυτό το σκεπτικό, ο όμιλος TESAE έχει δημιουργήσει έναν πυρήνα προγράμματος ελληνικής τεχνολογίας, τον Πήγασο, που ανταποκρίνεται στις ιδιαιτερότητες της κάθε εταιρείας. Σύμφωνα λοιπόν με τις ανάγκες της κάθε εταιρείας, ο όμιλος TESAE προτείνει τις απαιτούμενες αλλαγές και προσαρμόζει την τεχνολογία Πήγασος στα δεδομένα του πελάτη, επειδή κάθε εγκατάσταση Πήγασος αποτελεί αντικείμενο ξεχωριστής μελέτης των εταιρειών TESAE ή των Κέντρων Υποστήριξης. "
ΤΟ ΑΡΘΡΟ